![Pane integrale al vapore Pane integrale al vapore](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/D3AD9708-5EE5-4113-9FA5-1021664145CE/Derivates/6277E312-4451-4B33-AB9C-07E499907CBF.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 cucchiaio di burro, per imburrare
- 2 cucchiai di semola di grano duro, per infarinare
-
250
g di chicchi di farro perlato
lub 250 g di frumento in grani perlato - 1250 g di acqua
-
10
g di miele (opcjonalnie)
lub 10 g di melassa di barbabietola da zucchero (opcjonalnie) -
20
g di lievito di birra fresco, sbriciolato
lub 2 cucchiaini di lievito di birra disidratato, sbriciolato - 50 g di farina di forza
- 10 g di aceto balsamico
- 1 cucchiaino di sale
-
100
g di semi di girasole
lub 60 - 80 g di semi misti - farina di forza, q.b. per spolverizzare
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 409 kJ / 98 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 2.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pane integrale ai semi vari
4h 10min
Crackers integrali al rosmarino
2h 40min
Pane multicereali
17 godz. 30 min
Pane integrale al vapore
2h
Pane svedese
2h
Pane integrale in cassetta
4 Std.
Pane di segale
3h 20 min
Panini integrali alle erbe
4ωρ. 45 λεπτ.
Pani alla segale
2h 40min
Pane ai cereali con i semi
3 Std. 10 Min
Pane di avena con semi di zucca
3h 50min
Pagnotta di farro e semi di zucca
3 Std. 40 Min