Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 cucchiaio di burro, per imburrare
- 2 cucchiai di semola di grano duro, per infarinare
-
250
g di chicchi di farro perlato
lub 250 g di frumento in grani perlato - 1250 g di acqua
-
10
g di miele (opcjonalnie)
lub 10 g di melassa di barbabietola da zucchero (opcjonalnie) -
20
g di lievito di birra fresco, sbriciolato
lub 2 cucchiaini di lievito di birra disidratato, sbriciolato - 50 g di farina di forza
- 10 g di aceto balsamico
- 1 cucchiaino di sale
-
100
g di semi di girasole
lub 60 - 80 g di semi misti - farina di forza, q.b. per spolverizzare
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 409 kJ / 98 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 2.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pagnotta di farro e semi di zucca
3 godz. 40 min
Panini cotti a vapore
2 Std. 10 Min
Panini integrali alle erbe
4 godz. 45 min
Pani alla segale
2h 40min
Pane integrale in cassetta
4 Std.
Pane ai cereali con i semi
3h 10min
Pane di segale
3 Std. 20 Min
Bauletti integrali allo speck
5h 15min
Corona bordolese
5 Std. 20 Min
Filoncini di avena e olive taggiasche (vegan)
4 Std.
Pane di avena con semi di zucca
3h 50 min
Pane integrale ai semi vari
4 godz. 10 min