
Wersje kompatybilne
Menü: Lachs mit Basmati-Reis und Dillsauce und Schokoladenpudding
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Basmati-Reis, Brokkoli und Lachs
- 1200 g Wasser
- 1 TL Salz
- 20 g Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
- 250 g Basmatireis
- 400 g Brokkoliröschen
-
4
Lachsfilets, frisch, ohne Haut (à 125 g)
lub 4 Lachsfilets, gefroren, ohne Haut aufgetaut (à 125 g) - Salz zum Würzen
- Pfeffer, gemahlen zum Würzen
Schokoladenpudding
- 100 g dunkle Schokolade, 70 % Kakao in Stücken
- 500 g Milch
- 40 g Zucker
- 1 Ei
- 20 g Maisstärke
Dillsauce
- 60 g Zwiebel halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 10 g Butter
- 400 g Schlagobers
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe
lub 2 Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l) zerbröselt - 1 ½ EL Tomatenmark
-
2
Stängel Dill, frisch abgezupft, grob zerzupft
lub 1 TL Dillspitzen, getrocknet - 1 - 2 Prise Chiliflocken, getrocknet (opcjonalnie)
- 1 TL Maisstärke
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1144 kcal / 4790 kJ
- Białko
- 43 g
- Tłuszcz
- 72 g
- Węglowodany
- 80 g
- Błonnik
- 4.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 32 g
- Sód
- 2289 mg