Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 220 g di acqua
-
1
cucchiaino di zucchero
lub 1 cucchiaino di malto di orzo -
20
g di lievito di birra fresco
lub 2 cucchiaini di lievito di birra disidratato - 400 g di farina tipo 0
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 ½ cucchiaino di sale
Preparazione del calzone
- 300 g di mozzarella a pezzi (2-3 cm)
- 400 g di pomodori senza semi e a pezzi (vedere consiglio)
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaino di sale
- 6 foglie di basilico, lavate ed asciugate
- 100 g di prosciutto cotto a listarelle
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3558 kJ / 851 kcal
- Białko
- 40 g
- Węglowodany
- 75 g
- Tłuszcz
- 43 g
Alternatywne przepisy
Panzerotti gustosi ai peperoni
1h 50min
Focaccia con patate e rosmarino
2 godz. 35 min
Calzoni vegetariani
1h 50min
Focaccia con salsiccia
1h 50min
Calzoni ricotta e funghi
1 godz. 5 min
Panzerotti alla romana
55 min
Focaccia di patate
2h 50min
Calzoni ripieni con verdure e prosciutto
2 Std.
Panzerotti ricotta e salsiccia
2 Std.
Focaccia pugliese
1sa 10 dk
Calzoni fritti napoletani
2h 30min
Panzerottini con mozzarella filante e carne
3 godz. 20 min