Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base della cheesecake
- 250 g di biscotti secchi
- 125 g di burro
Crema
- 100 g di zucchero
- 300 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- 250 g di mascarpone
Ganache al cioccolato
- 300 g di cioccolato fondente a pezzi
- 200 g di panna (min. 30% di grassi)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2870 kJ / 686 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 48.4 g
- Tłuszcz
- 51.7 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sbriciolata di biscotti alla crema gianduia e mascarpone
7 Std.
Salame di cioccolato al mascarpone
3ωρ. 15 λεπτ.
Crostata morbida al cioccolato
2 Std. 40 Min
Cheesecake pistacchio e caffè
7h 30min
Cheesecake al cioccolato
9 Std. 30 Min
Crostata al tiramisù
3ωρ. 15 λεπτ.
Torta alle 3 mousse
5 Std. 30 Min
Crema al cioccolato bianco con fragole
2 Std. 15 Min
Cheesecake alla ricotta
4 godz. 35 min
Cheesecake marmorizzata
8h 30min
Cheesecake vaniglia e cioccolato
7 Std. 35 Min
Crema chantilly con gocce di cioccolato
20min