Urządzenia i Akcesoria
Chocolate Orange Steamed Pudding
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz.
8 portions
Składniki
Pudding
-
dark chocolate small pieces or callets100 g
-
orange thin peelings of skin only1
-
unsalted butter diced, plus extra for greasing80 g
-
caster sugar180 g
-
milk80 g
-
cocoa powder10 g
-
orange thinly sliced (3 mm)1
-
self-raising flour150 g
-
fine sea salt1 pinch
-
medium eggs2
-
water boiling, for steaming2300 g
Chocolate Sauce
-
dark chocolate small pieces or callets120 g
-
double cream120 g
-
water40 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
7.2 g
Kalorie
2094 kJ /
502 kcal
Tłuszcz
30.9 g
Węglowodany
46 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Bakewell Tart
1 godz. 50 min
Coffee and Walnut Cake
1 godz. 10 min
Lavender Shortbread
1 godz.
Hot Cross Buns
3 godz. 50 min
Chocolate Sauce
5 min
Chelsea Buns
1 godz. 30 min
Mincemeat
15 min
Shortcrust Pastry
5 min
Victoria Sponge
1 godz. 10 min
Millionaire's Shortbread with a Twist
1 godz. 45 min
Christmas Pudding
14 godz. 30 min
Lemon Drizzle Cake
1 godz. 30 min