![Lime Yoghurt Mousse with Strawberry Coulis Lime Yoghurt Mousse with Strawberry Coulis](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/ae098dab-7078-4e86-af09-0a9f868bfef2/Derivates/0342806f-22e3-4744-bc59-7c97064cb084.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lime Yoghurt Mousse
- 3 gelatine leaves
- water, for soaking
- 70 g sugar
- 200 g double cream
- 30 g lime juice
-
1
vanilla pod, seeds only (see tip)
lub 1 tsp vanilla bean paste - 200 g yoghurt, 1.5% fat
- 60 g crème fraîche
Strawberry Coulis
- 150 g strawberries
- 20 g lime juice
- 1 sprig fresh basil, leaves only
- 1 lime, thinly sliced, for garnishing (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1186 kJ / 283 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Tłuszcz nasycony
- 14 g
- Sód
- 35 mg
Alternatywne przepisy
Normandy Apple Flan
1h 25min
Individual Eton Mess Cheesecakes
3 godz. 15 min
Red Wine-poached Pears with Crème Anglaise
1 godz. 45 min
Béchamel Sauce
15min
Panna Cotta with Caramelised Mango - Panna cotta con mango caramellato
6 godz. 30 min
Baked Christmas Pudding Cheesecake
13 godz. 50 min
Rhubarb and Ginger Tart
1 godz. 45 min
Crab Croquettes with Romesco Sauce
5ωρ. 20 λεπτ.
Beetroot Rosti with Smoked Salmon and Herb Crème Fraîche
25 min
Black Forest Gateau
45 min
Vanilla Panna Cotta with Rhubarb Compote and a Ginger Crumb
6h 25min
Peach Pavlova
5h 30min