Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lime Yoghurt Mousse
- 3 gelatine leaves
- water, for soaking
- 70 g sugar
- 200 g double cream
- 30 g lime juice
-
1
vanilla pod, seeds only (see tip)
lub 1 tsp vanilla bean paste - 200 g yoghurt, 1.5% fat
- 60 g crème fraîche
Strawberry Coulis
- 150 g strawberries
- 20 g lime juice
- 1 sprig fresh basil, leaves only
- 1 lime, thinly sliced, for garnishing (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1186 kJ / 283 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Tłuszcz nasycony
- 14 g
- Sód
- 35 mg
Alternatywne przepisy
Vanilla Panna Cotta with Rhubarb Compote and a Ginger Crumb
6 godz. 25 min
Emmental Gougères
50 menit
Red Pepper and Paprika Hollandaise Sauce
15min
Panna Cotta
6h 15 min
Mixed Fruit Compôte with Goat's Cheese and Granola on Toast
50 menit
Crème Pâtissière
15min
Fruit Sauce (Coulis)
10 min
Panna Cottas with Peaches and Thyme Syrup
6h 15 min
Pain Perdu with Pear, Ginger and Berry Compote
40 min
Caramelised Onion and Goat's Cheese Tartlets
1j
Nougat glacé with raspberry coulis
24h 25min
Crème Anglaise (Vanilla Sauce)
10 min