![Pain Perdu with Pear, Ginger and Berry Compote Pain Perdu with Pear, Ginger and Berry Compote](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/229763.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 4 pears, peeled, cored, cut in pieces (3 cm)
- 1 lemon, juice only
- 20 g brown sugar
- 2 tsp vanilla extract
- 200 g blackberries
- 300 g milk
- 200 g single cream
- 75 g caster sugar
- 3 egg yolks, from medium eggs
- 8 brioche slices, stale
- 1 Tbsp rum
- 50 g unsalted butter
- icing sugar, for dusting
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3138 kJ / 750 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 87 g
- Tłuszcz
- 39 g
- Błonnik
- 6 g
Alternatywne przepisy
Sweet Shortcrust Pastry
1 Std. 50 Min
Lemon Curd
1u.
Spiced Red Wine Pears
45 Min
Mixed Fruit Compôte with Goat's Cheese and Granola on Toast
50 Min
Apple Crumble with Vanilla Cashew Ice Cream
1u.
Rhubarb Ice Cream
36 godz. 25 min
Miso Marinade
10min
Seedy Marmalade Flapjacks
40 Min
Pear and Blueberry Crumble
45 Min
Blackcurrant Cordial
30 Min
Stewed Rhubarb with Orange
10min
Summer Fruit Crumble with Crème Anglaise
1 Std. 10 Min