Urządzenia i Akcesoria
Eccles Cakes
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
12 portions
Składniki
Pastry
-
ice cubes90 g
-
unsalted butter diced (1 cm) then frozen for 30 minutes180 g
-
plain flour plus extra for dusting200 g
-
fine sea salt½ tsp
-
water2 Tbsp
Filling
-
unsalted butter25 g
-
dark brown sugar50 g
-
currants100 g
-
ground allspice½ tsp
-
ground nutmeg½ tsp
-
egg white1
-
caster sugar for sprinkling1 Tbsp
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
2.1 g
Kalorie
971 kJ /
232 kcal
Tłuszcz
14.4 g
Węglowodany
23.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Angela's Sticky Tea Bread
1h 30min
Dundee Cake
3h 10min
Lavender Shortbread
1h
Sticky Jamaican Ginger Cake
25h
Bakewell Tart
1h 50min
Bara Brith
10h
Farmhouse Fruit Cake
1h 20min
Mincemeat and Almond Tart
2h 15min
Steamed Raspberry Jam Puddings
1h
Coffee and Walnut Cake
1h 10min
Cottage Loaf
3h 30min
Mincemeat Crumble Cake
1h 15min