Urządzenia i Akcesoria
Eccles Cakes
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
12 portions
Składniki
Pastry
-
ice cubes90 g
-
unsalted butter diced (1 cm) then frozen for 30 minutes180 g
-
plain flour plus extra for dusting200 g
-
fine sea salt½ tsp
-
water2 Tbsp
Filling
-
unsalted butter25 g
-
dark brown sugar50 g
-
currants100 g
-
ground allspice½ tsp
-
ground nutmeg½ tsp
-
egg white1
-
caster sugar for sprinkling1 Tbsp
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
2.1 g
Kalorie
971 kJ /
232 kcal
Tłuszcz
14.4 g
Węglowodany
23.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Coffee and Walnut Cake
1 godz. 10 min
Farmhouse Fruit Cake
1 godz. 20 min
Bakewell Tart
1 godz. 50 min
Hot Cross Buns
3 godz. 50 min
Apple Crumble and Custard
4 godz.
Sticky Toffee Puddings
1 godz.
Rich Shortcrust Pastry
25 min
Lemon and Poppy Seed Battenberg Cake
1 godz. 45 min
Sticky Jamaican Ginger Cake
25 godz.
Chocolate Orange Steamed Pudding
3 godz.
Bara Brith
10 godz.
Peshwari Naans
2 godz.