Urządzenia i Akcesoria
Eccles Cakes
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
12 portions
Składniki
Pastry
-
ice cubes90 g
-
unsalted butter diced (1 cm) then frozen for 30 minutes180 g
-
plain flour plus extra for dusting200 g
-
fine sea salt½ tsp
-
water2 Tbsp
Filling
-
unsalted butter25 g
-
dark brown sugar50 g
-
currants100 g
-
ground allspice½ tsp
-
ground nutmeg½ tsp
-
egg white1
-
caster sugar for sprinkling1 Tbsp
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
2.1 g
Kalorie
971 kJ /
232 kcal
Tłuszcz
14.4 g
Węglowodany
23.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Lavender Shortbread
1 godz.
Hot Cross Buns
3 godz. 50 min
Chocolate Coffee Puddle Pudding
40 min
Marzipan
10 min
Chelsea Buns
1 godz. 30 min
Shortcrust Pastry
5 min
Lemon Curd
1 godz.
Lemon and White Chocolate Cream Tart
2 godz. 45 min
Cappuccino Cake
2 godz.
Sticky Jamaican Ginger Cake
25 godz.
Bakewell Tart
1 godz. 50 min
Millionaire's Shortbread with a Twist
1 godz. 45 min