Eccles Cakes

Eccles Cakes

4.9 24 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
12 portions

Składniki

Pastry
  • ice cubes
    90 g
  • unsalted butter diced (1 cm) then frozen for 30 minutes
    180 g
  • plain flour plus extra for dusting
    200 g
  • fine sea salt
    ½ tsp
  • water
    2 Tbsp
Filling
  • unsalted butter
    25 g
  • dark brown sugar
    50 g
  • currants
    100 g
  • ground allspice
    ½ tsp
  • ground nutmeg
    ½ tsp
  • egg white
    1
  • caster sugar for sprinkling
    1 Tbsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 232 kcal / 971 kJ
Białko 2.1 g
Tłuszcz 14.4 g
Węglowodany 23.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...