Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g di acqua
- 15 g di lievito di birra fresco
- 600 g di farina di grano duro
- 1 cucchiaino di sale
- 20 g di olio extravergine di oliva
Ripieno
- 400 g di pomodori pelati a pezzi (2-3 cm)
- 200 g di mortadella a fette
- 200 g di scamorza a cubetti
- 1 cucchiaino di origano secco
- 30 g di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2063 kJ / 493 kcal
- Białko
- 19.7 g
- Węglowodany
- 61.7 g
- Tłuszcz
- 20.3 g
- Błonnik
- 3.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Focaccia ripiena alla mozzarella
50 Min
Focaccia con patate e rosmarino
2 godz. 35 min
Bombette di Alberobello
40 Min
Focaccia con salsiccia
1sa 50 dk
Rotolo funghi e peperoni
2 godz. 15 min
Calzone
2 godz. 50 min
Focaccia tramezzino
2 Std. 5 Min
Focaccia di patate
2 godz. 50 min
Pitta rustica salentina
1 godz. 40 min
Rose di salamino con sfoglia aromatizzata
1h
Girelle di mozzarella (di Luca Montersino)
3hod. 45min
Focaccia pugliese
1h 10min