![Calzoni vegetariani Calzoni vegetariani](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/92252E5E-F739-4A8E-8794-966DBE07EFDE/Derivates/1476FB2E-93FE-436D-B4A5-3555C8CBCD15.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 300 g di farina
-
15
g di lievito di birra fresco
lub 2 cucchiaini di lievito di birra disidratato (8 g) - 1 cucchiaino di zucchero
- 70 g di acqua tiepida
- 80 g di latte intero
- 10 g di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaino di sale
Ripieno
- 50 g di Provolone a pezzi (2 cm)
- 500 g di acqua
- 400 g di bietola o indivia, le foglie mondate e ben asciutte
- 1 peperoncino piccante fresco
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 50 g di uvetta sultanina precedentemente ammollata in acqua tiepida
- 50 g di olive nere denocciolate
- 1 pizzico di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 853 kJ / 204 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 8.3 g
- Błonnik
- 1.9 g
Alternatywne przepisy
Panzerotti alla romana
55 min
Focaccia di patate
2h 50min
Panzerotti gustosi ai peperoni
1 Std. 50 Min
Focaccia alle melanzane
1 Std. 50 Min
Calzoni ricotta e funghi
1 Std. 5 Min
Focaccia ai cicinielli
1 Std. 45 Min
Rotolo funghi e peperoni
2h 15min
Calzoni ripieni con verdure e prosciutto
2 Std.
Fagotto napoletano
2h 15min
Panzerotti ricotta e salsiccia
2 Std.
Focaccine con scarola
50 Min
Calzone
2h 50min