Calzoni vegetariani
TM31 TM5

Calzoni vegetariani

4.5 (18 ocen)

Składniki

Impasto

  • 300 g di farina
  • 15 g di lievito di birra fresco
    lub 2 cucchiaini di lievito di birra disidratato (8 g)
  • 1 cucchiaino di zucchero
  • 70 g di acqua tiepida
  • 80 g di latte intero
  • 10 g di olio extravergine di oliva
  • 1 cucchiaino di sale

Ripieno

  • 50 g di Provolone a pezzi (2 cm)
  • 500 g di acqua
  • 400 g di bietola o indivia, le foglie mondate e ben asciutte
  • 1 peperoncino piccante fresco
  • 40 g di olio extravergine di oliva
  • 50 g di uvetta sultanina precedentemente ammollata in acqua tiepida
  • 50 g di olive nere denocciolate
  • 1 pizzico di sale

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
853 kJ / 204 kcal
Białko
6 g
Węglowodany
28 g
Tłuszcz
8.3 g
Błonnik
1.9 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy