Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 240 g di acqua
-
20
g di lievito di birra fresco
lub 2 cucchiaini di lievito di birra disidratato - 1 cucchiaino di zucchero
- 250 g di farina di grano duro
- 250 g di semola di grano duro + q.b.
- 40 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 1 cucchiaino di sale
Farcitura
- 200 g di ricotta fresca ben scolata
- 1 uovo
- 1 pizzico di sale
Condimento
- 1 spicchio di aglio
- 40 g di olio extravergine di oliva
-
200
g di funghi cardoncello freschi puliti e a fette
lub 200 g di funghi champignon puliti e a fette sottili (1-2 mm) - 300 g di pomodorini a metà e senza semi
- 1 cucchiaini rasi di sale
- 50 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2728 kJ / 652 kcal
- Białko
- 22.9 g
- Węglowodany
- 84.9 g
- Tłuszcz
- 26.9 g
- Błonnik
- 6.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Panzerotti gustosi ai peperoni
1sa 50 dk
Focaccia con patate e rosmarino
2sa 35 dk
Calzoni vegetariani
1sa 50 dk
Pizza di patate alle verdure
2小时
Focaccia con salsiccia
1sa 50 dk
Calzone
2 godz. 50 min
Panzerotti alla romana
55min
Piadine di patate
9h 25min
Focaccia di Carnevale salentina
3 Std. 40 Min
Calzoni ripieni con verdure e prosciutto
2小时
Panzerotti ricotta e salsiccia
2小时
Focaccia pugliese
1小时 10 分钟