![Calzoni ricotta e funghi Calzoni ricotta e funghi](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/EB19B41F-5F85-43F0-A240-6EEF7159F407/Derivates/96C141EC-D5AC-40F2-A44B-CD148E3A8624.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 240 g di acqua
-
20
g di lievito di birra fresco
lub 2 cucchiaini di lievito di birra disidratato - 1 cucchiaino di zucchero
- 250 g di farina di grano duro
- 250 g di semola di grano duro + q.b.
- 40 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 1 cucchiaino di sale
Farcitura
- 200 g di ricotta fresca ben scolata
- 1 uovo
- 1 pizzico di sale
Condimento
- 1 spicchio di aglio
- 40 g di olio extravergine di oliva
-
200
g di funghi cardoncello freschi puliti e a fette
lub 200 g di funghi champignon puliti e a fette sottili (1-2 mm) - 300 g di pomodorini a metà e senza semi
- 1 cucchiaini rasi di sale
- 50 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2728 kJ / 652 kcal
- Białko
- 22.9 g
- Węglowodany
- 84.9 g
- Tłuszcz
- 26.9 g
- Błonnik
- 6.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Panzerotti alla romana
55 min
Calzoni vegetariani
1klst 50 min
Panzerotti gustosi ai peperoni
1klst 50 min
Focaccia alle melanzane
1klst 50 min
Sfogliata ai funghi
1h 40 min
Focaccia ai friarielli
2h 15 min
Rotolo funghi e peperoni
2h 15 min
Calzoni ripieni con verdure e prosciutto
2h
Crocchette di riso al forno
1h 35 min
Pitta rustica salentina
1h 40 min
Panzerotti ricotta e salsiccia
2h
Calzone
2 Std. 50 Min