Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 tsp pickled capers
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 1 sprig fresh dill, leaves only
- 1 garlic clove
- 2 anchovy fillets
- ½ tsp lemon zest
- 130 g butter (see Tips)
- 2 pinches sea salt
- 1 tsp tomato sauce
- 1 tsp Dijon mustard
- 1 tsp brandy
- 1 tsp Madeira wine (see Tips)
- ½ tsp Worcestershire sauce
- ¼ tsp sweet paprika
- ¼ tsp curry powder
- ½ tsp ground black pepper
- 2 tsp freshly squeezed lemon juice
- Wartości odżywcze
- na 185 g
- Kalorie
- 4126.4 kJ / 986.2 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 5.4 g
- Tłuszcz
- 106.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 67.1 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 750.8 mg
Alternatywne przepisy
Watermelon canapés with whipped feta and walnuts
20 min
Steamed scallops with cauliflower and truffle purée
35min
Roast porchetta with fig macadamia stuffing
14 Std.
Goats cheese and caramelised onion mille feuille
1 Std. 50 Min
Caesar salad dressing
10min
Sous vide salmon with avocado cream (TM6)
1h 5min
Buttermilk and jalapeño marinade
5min
Lychee sorbet with vodka
8u. 15min
Leek and smoked salmon dip
55min
Grilled eye fillet with Café de Paris butter
45 min
Oysters with lime granita
5min
Hollandaise sauce (TM6 - Serves 2-4)
15min