Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 tsp pickled capers
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 1 sprig fresh dill, leaves only
- 1 garlic clove
- 2 anchovy fillets
- ½ tsp lemon zest
- 130 g butter (see Tips)
- 2 pinches sea salt
- 1 tsp tomato sauce
- 1 tsp Dijon mustard
- 1 tsp brandy
- 1 tsp Madeira wine (see Tips)
- ½ tsp Worcestershire sauce
- ¼ tsp sweet paprika
- ¼ tsp curry powder
- ½ tsp ground black pepper
- 2 tsp freshly squeezed lemon juice
- Wartości odżywcze
- na 185 g
- Kalorie
- 4126.4 kJ / 986.2 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 5.4 g
- Tłuszcz
- 106.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 67.1 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 750.8 mg
Alternatywne przepisy
Traditional crème brûlée
25h
Panna cotta
6h 15min
Béarnaise sauce
20min
Lemon and raspberry trifle with blueberry sorbet
26h 35min
Spiced panna cotta with orange gin jelly
24h 35min
Scallops and prawns with XO butter
50 мин.
Flank steak with horseradish cream sauce
4 Std. 35 Min
Caesar salad dressing
10min
Caramelised balsamic reduction
30min
Grilled scallops with chilli jam
25min
Sous vide fillet steak with gin and peppercorn sauce
2h 20min
Grilled eye fillet with Café de Paris butter
45min