Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de filetes de pescado blanco, en cubos (1 cm, p.ej. sierra, huachinango, robalo, lenguado o cazón)
- 1 ½ cdita de sal, o al gusto
- 200 g de jugo de limón recién exprimido
- 210 g de jitomate guaje, en cuartos y sin semillas (aprox. 2 piezas)
- 100 g de cebolla morada, en trozos
- 150 g de aceite de oliva extra virgen
- 1 cdita de orégano seco, o al gusto (opcjonalnie)
- 15 g de hojas de cilantro, frescas
- 1 aguacate, maduro y en cubos (1 cm)
-
tostadas, para servir
lub galletas saladas, para servir - limones, los necesarios para servir, en cuartos
- de salsa picante roja, p.ej. Tabasco, Valentina o Botanera
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2372 kJ / 565 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 44 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 1105 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pescado empapelado al chile serrano
30 min
Pescado a la veracruzana
30 min
Pescado a la diabla
30 min
Tostadas de rajas con pollo
40 Min
Puré de papa y poro
40 Min
Frijoles charros
35 Min
Entomatadas de pollo
40 Min
Carne en su jugo, estilo Jalisco
30 min
Picadillo con rajas
25min
Picadillo
25min
Ceviche
30 min
Salpicón de res
1 Std.