Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de arroz jazmín
- 20 g de aceite vegetal
- 1 diente de ajo, pelado
- 250 g de bistec de res, seque la carne con toallas de papel y luego corte en tiras (1 cm x 3-4 cm)
- 430 g de agua y un poco más
- 150 g de floretes de brócoli (aprox. 2 cm)
- 40 g de salsa de soya, baja en sodio
- 10 g de salsa de soya obscura
- 50 g de salsa de ostión
- 50 - 60 g de brotes de bambú enlatados, escurridos y en tiras
- 5 g de aceite de ajonjolí
- 1 cdita de jengibre en polvo
- 1 cdita de sal
- 1 cdita de pimienta blanca molida
- cebolla cambray, en rodajas (1 mm), para decorar
- hojuelas de chile seco, para decorar (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 4 porciones
- Kalorie
- 6615.8 kJ / 1581.2 kcal
- Białko
- 82.9 g
- Węglowodany
- 221.8 g
- Tłuszcz
- 40 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.8 g
- Błonnik
- 5.4 g
- Sód
- 5952.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pastel azteca
1j 20 menit
Entomatadas de pollo
40 min
Pollo y cebolla cambray dorada y desmenuzada TM6
15min
Bisteces en salsa verde TM6
45 Min
Tostadas de rajas con pollo
40 min
Caldo de pollo con fideos
35 Min
Entomatadas de pollo
40 min
Chow Mein
55 Min
Pollo a la naranja estilo Oriental
50 menit
Spaguetti con calabaza y chile poblano
50 menit
Rollos de carne
1h 10 min
Carne de res con brócoli en salsa asiática, fideos de arroz y pastel de naranja
1h 10 min