Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de queso fresco, tipo panela, cotija o de rancho
- 200 g de fideos secos No. 2 (ver tip)
- 45 g de aceite, para freir
- 100 g de chorizo, en trozos
- 500 g de jitomate guaje, cortado en cuartos
- 1 diente de ajo, pelado
- 65 g de cebolla, en trozos
- 150 g de agua
- ½ cdita de sal
- ½ cdita de concentrado de caldo de pollo
- crema ácida, a su gusto
- cilantro, fresco, a su gusto
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1474 kJ / 351 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Arroz Blanco
35min
Sopa de fideos
35min
Puré de papa
50min
Fideo seco con arroz
35min
Fetuccine Alfredo
35min
Pasta de jitomate y chorizo
25min
Fideo seco en salsa de chiles
35min
Salsa verde cruda
5min
Fideo seco en salsa de chiles TM6
35min
Pasta al poblano
35min
Pasta cremosa con calabacitas
45min
Flautas de res
1h