Wersje kompatybilne
Broccoli and Potatoes with Blue Cheese Sauce
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Broccoli and Potatoes
- 700 g water
- ½ tsp fine sea salt
- 500 g potatoes, cut in pieces (3-4 cm)
- 600 g broccoli, cut in florets
Cheese Sauce
-
½
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub ½ tsp vegetable stock paste, homemade - 100 g blue cheese, cut in pieces
- 20 g plain flour
- 50 g unsalted butter, diced
- 80 g cream
- 400 g water
- ¼ tsp ground white pepper
- 1 pinch ground nutmeg
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1753 kJ / 418 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Tłuszcz nasycony
- 15 g
- Błonnik
- 6.4 g
- Sód
- 903 mg
Alternatywne przepisy
White Long-grain Rice
35min
Steamed Rice
25min
Steamed Broccoli Mash
35min
Steamed Broccoli and Courgettes
15min
Steamed Potato Tortilla (TM5)
Brak ocen
Flourless Gianduja Cake
2h 40min
Polenta
50min
Basmati Rice
35min
Béchamel Sauce
15min
Beef Stroganoff
1 godz.
Steamed Peas and Sweetcorn
15min
Steamed Carrots and Parsnip Batons
25min