Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 chicken thighs, boneless and skinless, cut in pieces (4 cm)
- 1 vegetable stock cube (for 0.5 l)
- 1 tsp fine sea salt
- 2 carrots, peeled, cut in pieces (1 cm)
- 100 g celeriac, peeled, cubed (2 cm)
- 100 g white cabbage, finely shredded
- 5 fresh porcini mushrooms, halved
- 3 sprigs fresh dill, leaves only, plus extra for garnishing
- 2 sprigs lovage (opcjonalnie)
- 1500 g water
- 100 g vermicelli, broken in pieces (3 cm)
- fresh dill leaves, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1501.8 kJ / 358.9 kcal
- Białko
- 42.6 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 8.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.2 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 722.1 mg
Alternatywne przepisy
Chicken Curry with Spinach
1h 5min
Chicken and Barley Stew
50 Min
Turmeric and ginger-infused chicken broth
2hod. 30min
Courgette Soup; Steamed Fish and Potatoes with Lemon Sauce
40 Min
Slow cooked veal stew
2 godz. 10 min
Baby-friendly Chicken and Barley Soup
1hod. 15min
Beef Stew with Ghoulish Mashed Potato Ghosts
1h 30min
Chicken Noodle Soup
25 min
Rice and Parsley Stuffed Peppers
55 Min
Beef in Stout
1 godz. 40 min
Traditional Irish Stew
2 godz. 40 min
Venison Stew with Root Vegetables and Prunes
1 Std. 50 Min