Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g carrots, cut in pieces
- 250 g fennel bulbs, cut in pieces
- 140 g onions, quartered
- 20 g olive oil
- 20 g unsalted butter, diced
- 250 g white long grain rice
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade - 1 sprig fresh thyme
- 1150 g water
-
1
fresh bay leaf
lub 1 dried bay leaf -
600
g meagre fillets, skin on or skinless (see tip)
lub sea bass fillets, skin on or skinless - 4 pinches salt
-
4
pinches ground mixed peppercorns
lub 4 pinches ground black pepper - 1 tsp lemon juice, for serving
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2145 kJ / 513 kcal
- Białko
- 37 g
- Węglowodany
- 64 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.3 g
- Błonnik
- 5.3 g
- Sód
- 307 mg
Alternatywne przepisy
White Long-grain Rice
35min
Steamed Broccoli Mash
35min
Watermelon Ice Lollies
12h 10min
Chicken, Rice and Green Beans with Ginger and Spring Onion Oil
1 Std. 20 Min
Swiss Rösti (TM5)
Brak ocen
Gluten-free Lamb and Tomato Soup Noodles
45 min
Pea and Ginger Soup, Lemon Salmon with Broccoli and Potatoes
45 min
Spicy Nuts and Popcorn Mix
35min
Chicken Meatballs with Red Pesto
1h
Steamed Salmon with Courgetti
35min
Venison and Potato Goulash
50min
Venison Stew with Root Vegetables and Prunes
1 Std. 50 Min