Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 steaks de boeuf (env. 180-200 g chacun, 3 cm d’épaisseur)
- 2 c. à café de sel
- ¾ c. à café de poivre moulu
- 4 brins de thym frais
- 1400 g d'eau environ, à ajuster si besoin
- 30 g de jus de citron, fraîchement pressé (½ citron)
- 50 g d'échalotes
- 1 - 2 brins d'estragon frais
- 50 g de vin blanc sec
- 1 c. à soupe de vinaigre de vin blanc
- 200 g de beurre, en morceaux et 1 c. à soupe pour saisir les filets
- 4 jaunes d'oeufs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2926 kJ / 698 kcal
- Białko
- 46 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 56 g
- Tłuszcz nasycony
- 32 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 93 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cornichons à la bière
24h 20min
Caramel de base
25 min
Sauce béarnaise
20min
Riz asiatique et sauté de légumes (TM6 Metric)
45min
Caipirinha de mangue
5 min
Mojito à la grenade
10min
Mousse glacée aux fruits rouges
10min
Sauce béarnaise
15min
Sauté asiatique servi sur lit de nouilles (Métrique)
1h 5min
Filet de porc à la sauce moutarde
35min
Crème de champignons
20min
Oeufs bénédictine à l'érable au saumon fumé
40 min