Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g cebola
- 30 g azeite de oliva extra virgem, mais q. b. para decorar
- 50 g alho-poró, cortado em pedaços
-
500
g palmito pupunha em conserva, escorrido
lub 500 g palmito pupunha fresco - 300 g água
- 300 g creme de leite fresco
- 1 folha de louro seco
- 1 c. chá de sal marinho
- 50 g manteiga sem sal
- 100 g queijo Brie, cortado em pedaços
- 1 ramo de salsinha fresca, somente as folhas, bem picadas
- Wartości odżywcze
- na 1 porção
- Kalorie
- 3060 kJ / 732 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 62 g
- Tłuszcz nasycony
- 59 g
- Błonnik
- 6 g
- Sód
- 282 mg
Alternatywne przepisy
Salmão com ervas, purê de mandioquinha e aspargos
30 Min
Brigadeiro de milho verde
30 Min
Sorvete de mandioca e coco
Brak ocen
Curau de milho verde
30 Min
Bifinhos acebolados com cerveja, purê de mandioquinha e vagem ao vapor
1sa
Cuscuz à paulista
1 Std. 25 Min
Torta capixaba
1sa 30 dk
Creme de milho verde
25 Min
Polenta
40 dk
Kibe assado
1 godz. 20 min
Pasta de grão de bico (homus)
40 dk
Sopa cremosa de aspargos
30 Min