Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g queijo parmesão
- 600 g água
- 1 c. chá de sal marinho
- 160 g batatas, descascadas e cortadas em cubos pequenos
- 70 g leite
- 60 g manteiga
- 20 g açúcar
-
15
g fermento biológico fresco
lub 2 c. chá de fermento biológico seco - 280 g farinha de trigo
- 1 ovo médio, mais 1 gema para pincelar
- 100 g linguiça calabresa defumada, cortada em pedaços
- 50 g requeijão cremoso
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 669 kJ / 160 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 155 mg
Alternatywne przepisy
Curau de milho verde
30min
Brigadeiro de colher
20min
Canjica
13 Std. 35 Min
Escondidinho de carne seca
1 godz. 55 min
Torta rápida de linguiça e queijo Minas
1h 20min
Creme de milho verde
25min
Fatias húngaras
1h 50min
Pastel de carne
3h 15min
Kibe assado
1h 20min
Esfiha de carne fechada
2h 20 min
Requeijão Cremoso
1h 30min
Escondidinho de carne
1h 15 min