![Turkey rissoles and kale slaw Turkey rissoles and kale slaw](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2df30905-0cb3-4855-a166-ed32c8a0134e/Derivates/29201c41-87fb-415d-b785-ccd810ecdc23.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dressing
- 5 sprigs fresh flat-leaf parsley, stems and leaves
- 1 tsp extra virgin olive oil
- 1 tbsp apple cider vinegar
- 1 tbsp Dijon mustard
- sea salt, to taste
- ground black pepper, to taste
Kale slaw
- 150 g carrot, cut into pieces (3-4 cm)
- 40 g red onion
- 150 g red cabbage, cut into pieces
- 150 g zucchini, cut into pieces
- 4 leaves kale, stalks removed and shredded
Turkey rissoles
- 40 g red onion
- 100 g zucchini, cut into pieces
- 1 eschalot
- 500 g turkey mince
- 1 tbsp red curry paste
- 1 egg
- extra virgin olive oil, to fry
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1450.7 kJ / 345.4 kcal
- Białko
- 31.3 g
- Węglowodany
- 7.9 g
- Tłuszcz
- 19.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.8 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Sód
- 571.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hoisin pork bowl
30min
Beef fajitas
30min
Lamb with pumpkin and lentils
50min
Lamb cutlets with pumpkin and pistachio salad
40min
Moroccan chicken and cauliflower cous cous
25 Min
Sticky chicken
24h 35min
Woodys "no butter" butter chicken
40min
Coconut poached chicken salad
45 Min
Turkey taco salad bowl
15 Min
San choy bau (Matt Sinclair)
30min
Chicken and spinach enchiladas
40min
Chicken meatballs with coconut rice
35 min