Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dressing
- 5 sprigs fresh flat-leaf parsley, stems and leaves
- 1 tsp extra virgin olive oil
- 1 tbsp apple cider vinegar
- 1 tbsp Dijon mustard
- sea salt, to taste
- ground black pepper, to taste
Kale slaw
- 150 g carrot, cut into pieces (3-4 cm)
- 40 g red onion
- 150 g red cabbage, cut into pieces
- 150 g zucchini, cut into pieces
- 4 leaves kale, stalks removed and shredded
Turkey rissoles
- 40 g red onion
- 100 g zucchini, cut into pieces
- 1 eschalot
- 500 g turkey mince
- 1 tbsp red curry paste
- 1 egg
- extra virgin olive oil, to fry
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1450.7 kJ / 345.4 kcal
- Białko
- 31.3 g
- Węglowodany
- 7.9 g
- Tłuszcz
- 19.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.8 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Sód
- 571.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sticky chicken
24h 35min
San choy bau (Matt Sinclair)
30 min
Moroccan chicken and cauliflower cous cous
25 min
Coconut poached chicken salad
45 min
Chicken meatballs with coconut rice
35 min
Hoisin pork bowl
30 min
Silky sweet potato mash
25 min
Woodys "no butter" butter chicken
40 min
Turkey taco salad bowl
15 Min
Zucchini lasagne
1 godz. 30 min
Lamb with pumpkin and lentils
50 min
Warm satay chicken salad
55 min