![Fonduta con tartufo bianco Fonduta con tartufo bianco](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/CC79081C-ED16-4B8C-9BFD-38D9EFFD10AD/Derivates/0942cf38-df45-4a1c-a0cc-67990ba2ee4f.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g di Fontina a pezzi (2 cm), messa in infusione in 200 g di latte intero per 2 ore
- 40 g di burro
- 4 tuorli d'uovo
- tartufo fresco a scaglie q.b.
- 4 fette di pane tostate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2767.7 kJ / 661.5 kcal
- Białko
- 11.1 g
- Węglowodany
- 29.4 g
- Tłuszcz
- 47.2 g
- Błonnik
- 1.6 g
Alternatywne przepisy
Fonduta
8h 20min
Fonduta svizzera
20 min
Zabaione
15 Min
Crudo & cotto di salmone con zucchine marinate e zabaione salato (di Mirko Ronzoni)
2 Std. 25 Min
Soufflé al Castelmagno
55 Min
Condimento al Gorgonzola alla maniera Usa
10 Min
Gnocchi di sedano rapa con Castelmagno
45min
Flan di cavolfiore
45min
Mini soufflé con fonduta al Parmigiano Reggiano
1h 30min
Polenta con fonduta di formaggi
1 Std. 15 Min
Flan di asparagi con salsa al Parmigiano
1 Std. 15 Min
Salsa verde "Bagnet"
15 Min