Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g di Fontina a pezzi (2 cm), messa in infusione in 200 g di latte intero per 2 ore
- 40 g di burro
- 4 tuorli d'uovo
- tartufo fresco a scaglie q.b.
- 4 fette di pane tostate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2767.7 kJ / 661.5 kcal
- Białko
- 11.1 g
- Węglowodany
- 29.4 g
- Tłuszcz
- 47.2 g
- Błonnik
- 1.6 g
Alternatywne przepisy
Fonduta
8 godz. 20 min
Galette Bretonne
1 godz. 5 min
Mini soufflé con fonduta al Parmigiano Reggiano
1h 30min
Capesante su purea di sedano rapa con verza croccante
1 godz.
Zabaione
15 min
Sformatini al cotechino
30 min
Crudo & cotto di salmone con zucchine marinate e zabaione salato (di Mirko Ronzoni)
2h 25min
Fonduta di Parmigiano Reggiano
25 min
Flan di asparagi con salsa al Parmigiano
1 Std. 15 Min
Bagna cauda
35 min
Zabaione (TM6)
15 min
Polenta con fonduta di formaggi
1 Std. 15 Min