Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lait Aux Noix
- 140 g de noix de cajou, crues non salées
- 4 dattes dénoyautées
-
30
g noix de coco déshydratée et râpée
lub 30 g de noix de coco, en flocons, non sucrés - 2 c. à thé extrait naturel de vanille (opcjonalnie)
- 140 g cubes de glace
- 850 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 950 kJ / 227 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 30 mg
Alternatywne przepisy
Crème glacée à l'érable au lait d'amandes
13 godz. 20 min
Petits pains sans gluten (TM5/6 Metric)
1 Std. 20 Min
Gruau d'avoine épointée
35min
Vinaigrette au miso à l'érable
5min
Barres de céréales (Ben) Métrique
1sa 10 dk
Poulet sauce à la moutarde et soupe aux légumes (TM6 Metric)
40min
Gruau à l'érable avec pommes et bleuets
20min
Le Coup d’éclat aux agrumes (Métrique)
5min
Le Belle bette, bonne mine (Métrique)
10min
Mousse de fruits rouges (TM6 Metric)
10min
Petits pains mantou et potage de courge musquée (TM6 Metric)
55min
Limonade maison (TM5/6 Metric)
10min