Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g cebola
- 50 g pimentão vermelho, cortado em tiras
- 50 g pimentão verde, cortado em tiras
- 5 ramos de salsinha fresca, somente as folhas
- ½ pimenta dedo-de-moça, cortada ao meio e sem sementes
- 200 g tomate maduro, sem sementes
- ½ c. chá de sal marinho
- 100 g azeite
- 60 g vinagre de vinho branco
- 50 g água
- 10 talos de cebolinha, picados
- Wartości odżywcze
- na 1 porção
- Kalorie
- 326 kJ / 78 kcal
- Białko
- 0 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 8 mg
Alternatywne przepisy
Salpicão de frango
40 Min
Arroz e feijão tradicional
13 Std. 20 Min
Escondidinho de carne seca
1h 55min
Empadão de frango com requeijão cremoso
1 godz. 45 min
Creme de milho verde
25 λεπτ.
Farofa
30 λεπτ.
Kibe assado
1ωρ. 20 λεπτ.
Quibebe
35min
Calabresa acebolada
20 λεπτ.
Bolo de milho cremoso
45min
Pasta de cebola e alho
15 λεπτ.
Escondidinho de carne
1h 15min