Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g milho verde cru, debulhado, aprox. 3 espigas médias
- 700 g leite integral
- 200 g açúcar
- 10 g manteiga sem sal
- q.b. canela em pó
- Wartości odżywcze
- na 1 porção
- Kalorie
- 867.5 kJ / 207.3 kcal
- Białko
- 4.6 g
- Węglowodany
- 38.4 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.9 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 51.6 mg
Alternatywne przepisy
Bolo de mandioca com coco
1 Std. 15 Min
Canjica
13 Std. 35 Min
Arroz e feijão tradicional
13h 20min
Escondidinho de carne seca
1 Std. 55 Min
Creme de milho verde
25 Min
Polenta
40min
Pastel de carne
3h 15min
Pão de batata recheado
1 Std. 25 Min
Esfiha de carne fechada
2h 20min
Requeijão Cremoso
1 Std. 30 Min
Bolo de pamonha doce
55 Min
Bolo de milho cremoso
45min