Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g feijão carioca
- 2000 g água
- 2 cebola médias
- 4 dentes de alho
- 40 g azeite de oliva extra virgem
- 200 g arroz branco
- 1 c. chá de sal marinho, mais q. b. para ajustar o sabor
- 50 g bacon, cortado em cubos de aprox. 1 cm x 1 cm
- 50 g linguiça calabresa, em rodelas finas
- 1 c. chá de páprica doce em pó, defumada
- 1 folha de louro seco
- sal marinho, q. b. para ajustar o sabor
- Wartości odżywcze
- na 1 porção
- Kalorie
- 2006 kJ / 480 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 37 g
- Tłuszcz nasycony
- 14 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 659 mg
Alternatywne przepisy
Salpicão de frango com maçã
3h 10 min.
Salpicão de frango
40min
Curau de milho verde
30min
Escondidinho de carne seca
1h 55 min
Estrogonofe de carne com batatas
1h 20min
Cuscuz à paulista
1 Std. 25 Min
Creme de milho verde
25min
Kibe assado
1h 20min
Quibebe
35min
Molho vinagrete
15min
Escondidinho de carne
1h 15min
Arroz no vapor
25min