Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 200 g de harina de trigo
- 100 g de mantequilla sin sal, en trozos
- 65 g de agua, muy fría
- ½ cdita de sal
- 350 g de jitomates, cualquier tipo
- aceite de oliva, para engrasar
Condimentos y montaje de la tarta
- 1 diente de ajo, pelado
- 30 g de azúcar morena
- 6 hojas de albahaca frescas
- 1 cdita de orégano seco
- 20 g de aceite de oliva
- 1 - 2 pizca de sal, o al gusto
- 1 - 2 pizca de pimienta negra molida, o al gusto
- 1 cda de mostaza
- Wartości odżywcze
- na 1 pieza
- Kalorie
- 934 kJ / 223 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 164 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarta de ricotta y frutos rojos
2óra
Pay de atún
1 godz. 40 min
Borrecas rellenas
1 godz. 30 min
Pan de aceitunas TM6
4h
Tarta de Santiago
45 min
Pay de espinaca con base de nuez
1h 20min
Tarta Tatin
1óra 15p
Portobellos rellenos
35p
Calzone de verduras
40 min
Clafoutis de higo
1 godz. 30 min
Quiche de brócoli y salmón
1h
Apple crumble vegano
1h