Calzone de verduras

Calzone de verduras

4.6 24 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 40 min
6 porciones

Składniki

Relleno
  • 500 g de agua
  • 150 g de brócoli
  • 50 g de cebolla
  • 1 diente de ajo
  • 80 g de zanahoria
  • 30 g de aceite de oliva
  • 150 g de jitomate
  • 100 g de champiñones en cuartos
  • 1 cubo de caldo de verduras (para 0.5 l)
  • 1 cucharada de orégano seco
  • 80 g de granos de elote, enlatados
Masa
  • 220 g de agua
  • 1 cucharadita de sal
  • 1 cucharadita de azúcar
  • 30 g de aceite de oliva
  • 25 g de levadura prensada fresca
  • 420 g de harina
  • 100 g de mozzarella fresco, rebanado
  • 1 yema de huevo para barnizar

Wartości odżywcze na 1 porción

Kalorie 434 kcal / 1822 kJ
Białko 12 g
Tłuszcz 16 g
Węglowodany 57 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...