Schweinefilet mit Senfsauce und Kartoffeln (XXL)

Schweinefilet mit Senfsauce und Kartoffeln (XXL)

3.8 9 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
8 Portionen

Składniki

  • Schweinslungenbraten in Scheiben (1 cm)
    900 g
  • frische Champignons in Scheiben (1 cm)
    200 g
  • Kartoffeln geschält, in mundgerechten Stücken
    1600 g
  • Wasser
    700 g
  • Wermut, trocken
    180 g
    180 g Madeirawein, trocken
  • Zwiebeln geviertelt
    120 g
  • Knoblauchzehen (opcjonalnie)
    2
  • körniger Senf
    2 EL
  • scharfer Senf
    1 - 2 EL
  • Pfeffer, gemahlen
    2 Prisen
  • Salz
    2 TL
  • Gewürzpaste für Hühnerbrühe
    2 geh. TL
    2 Hühnerbrühwürfel (für je 0,5 l)
  • Crème fraîche
    4 EL
    4 EL Schlagobers
  • Maisstärke
    2 EL
  • Petersilie, frisch abgezupft, nach Geschmack
    3 - 6 Stängel
  • Milch
    200 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 947 mg
Białko 27 g
Kalorie 965 kJ / 230 kcal
Tłuszcz 7 g
Błonnik 0.9 g
Tłuszcz nasycony 4 g
Węglowodany 7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...