Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 g Butter
- 2 Bratwürste vom Schwein (ca. 225 g), in Scheiben (1,5 cm)
- 1 Zwiebel (ca. 80 g)
- 1 Lauchstange, klein (ca. 150 g)
- 1 Karotte (ca. 80 g)
- 2 Rindsuppenwürfel (für je 0,5 l)
- 1000 g Wasser (heiß)
- 10 g Weizenmehl, glatt
- ¼ TL Kümmel, gemahlen
- 50 - 80 g Langkornreis, weiß
- 10 g Essig
- ¼ TL schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen
- 60 g Erbsen, tiefgekühlt
- 6 Stängel frische Petersilie, Blättchen abgezupft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1410 kJ / 337 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Pizzasuppe
50 Min
Hühnergeschnetzeltes mit Paprika und Reis
50 Min
Schneller Gemüsesuppentopf
40p
Gemüsesuppe mit Henderl und Gerste
40p
Erdäpfelcremesuppe mit Leberkäse-Croutons
35 Min
Kürbis-Erdäpfel-Gulasch mit Würstel
50 Min
Szegediner Gulasch mit Erdäpfeln
1h
Fleischbällchen in Tomatensauce
35 Min
Überbackenes Risibisi mit Schweinefleisch
50 Min
Putengulasch mit Erdäpfeln
35 Min
Faschierte Bällchen in Paradeissauce mit Petersilerdäpfeln
1h
Rindsgulasch klassisch
3h 20min