Wersje kompatybilne
Carpaccio de vieiras con aceite a la vainilla
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 cucharadas de bayas goji
- 1 vaina de vainilla
-
200
g de aceite de oliva virgen extra
lub 200 g de aceite de girasol - 8 vieiras limpias, sin coral (solo la parte blanca)
- 1 cucharada de piel de naranja rallada
- 2 - 3 pellizcos de sal en escamas
- 1 bolsa de hojas baby de ensalada variada
- ½ lima
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 810 kJ / 194 kcal
- Białko
- 15.9 g
- Węglowodany
- 4.5 g
- Tłuszcz
- 12.5 g
- Błonnik
- 0.6 g
Alternatywne przepisy
Dorada con salsa Bercy
35min
Soufflé de vieira y manchego curado para dos
35min
Ceviche de navajas con vichyssoise negra
1 Std. 20 Min
Magrets de pato con peras
1h
Magret de pato con salsa de soja y mirin
30 min
Bacalao con salsa de mango
30 min
Foie de pato
33h
Carpaccio de gambón y kumquat para dos
30 min
Vieiras a la plancha con mermelada de chile
25min
Canelones de calabacín y salmón con salsa al curry
30 min
Huevos poché con salsa de salmón ahumado y aguacate
30 min
Terrinas de foie trufado
74h