Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de almejas, frescas
- agua, la necesaria para cubrir las almejas
- 1 ¾ cdita de sal fina
- 200 g de mantequilla sin sal, en trozos pequeños (1-2 cm) y congelada
- 200 g de harina de trigo
- 90 g de agua, fría
- 20 g de aceite de oliva extra virgen
- 400 g de poro, en rodajas de 1 cm
- 40 g de vino blanco seco
- 500 g de mejillones frescos limpios
- 50 g de crema para batir (30-40% grasa)
- 3 pizcas de pimienta blanca molida
- 1 huevo batido
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1653 kJ / 394 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Tłuszcz nasycony
- 17 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 281 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chile en nogada vegetariano
25 min
Ensalada de fideos de calabaza low carb
25 min
Nopalitos con guajillo y elote
30 min
Jamaica con chilito
30 min
Langosta thermidor
50 min
Nachos Thai
45 min
Búfalo wings de coliflor
30 min
Paletas heladas de matcha
6h 10min
Espumoso de jamaica
25 min
Jocoque casero
15j
Chamoy
20 min
Annin tofu (gelatina de almendra)
7h