Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de almejas, frescas
- agua, la necesaria para cubrir las almejas
- 1 ¾ cdita de sal fina
- 200 g de mantequilla sin sal, en trozos pequeños (1-2 cm) y congelada
- 200 g de harina de trigo
- 90 g de agua, fría
- 20 g de aceite de oliva extra virgen
- 400 g de poro, en rodajas de 1 cm
- 40 g de vino blanco seco
- 500 g de mejillones frescos limpios
- 50 g de crema para batir (30-40% grasa)
- 3 pizcas de pimienta blanca molida
- 1 huevo batido
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1653 kJ / 394 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Tłuszcz nasycony
- 17 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 281 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pipián de acuyo
20min
Hogaza rústica
24h
Codornices al vapor en escabeche
50 Min
Trufas + caja de chocolate rosa
30 Min
Pan con levadura química
30 Min
Pastelitos de manzana y canela
1 Std. 40 Min
Sopa de chile ancho y requesón
30 Min
Polvorones de Día de Muertos
1 Std. 10 Min
Biscotti de chabacano y pistache
1 Std.
Besos de novia
1 Std.
Mantenconchas
3h 15min
Adobo básico
30 Min