![Sushi misto (per 1 persona) Sushi misto (per 1 persona)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9615744b-a40a-4df6-9811-882a5bda0ef9/Derivates/a3df4908-0a19-4d33-928b-21386df9ab74.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Riso per sushi
- 100 g di riso per sushi
- 1200 g di acqua + q.b.
- ½ cucchiaino di sale
- 30 g di aceto di riso + q.b.
- 1 cucchiaino di zucchero
Nighiri
- 80 g di filetto di salmone fresco (adatto per l'uso a crudo, vedere consigli), a fettine
- 80 g di tonno fresco (adatto per l'uso a crudo, vedere consigli), a fettine
Hosomaki
- 2 fogli di alga nori (20x20 cm)
- salsa di soia q.b. per servire
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2728 kJ / 652 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 86.5 g
- Tłuszcz
- 16.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hosomaki
2h
Uramaki (per 1 persona)
1h 30min
Pokè bowl al salmone
35min
Sushi di verdure raw
8h 30 min
Sushi allo spada affumicato
55min
Ravioli cinesi
1h
Ravioli di gamberi al vapore
1h 15min
Onigiri
1h
Hosomaki (Modalità cuoci riso)
2h 30min
Sweet sushi
2h
Sushi donuts
50min
Ravioli di cavolo e maiale cotti a vapore
1 godz. 35 min