Sushi misto (per 1 persona)

Sushi misto (per 1 persona)

3.8 25 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 10 godz. 30 min
1 porzione

Składniki

Riso per sushi
  • di riso per sushi
    100 g
  • di acqua + q.b.
    1200 g
  • di sale
    ½ cucchiaino
  • di aceto di riso + q.b.
    30 g
  • di zucchero
    1 cucchiaino
Nighiri
  • di filetto di salmone fresco (adatto per l'uso a crudo, vedere consigli), a fettine
    80 g
  • di tonno fresco (adatto per l'uso a crudo, vedere consigli), a fettine
    80 g
Hosomaki
  • di alga nori (20x20 cm)
    2 fogli
  • salsa di soia q.b. per servire

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 652 kcal / 2728 kJ
Białko 3.5 g
Tłuszcz 16.4 g
Węglowodany 86.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...