![Karamell-Parfait Karamell-Parfait](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/CA049F38-C6FF-4A3A-BFA7-C550F404B66B/Derivates/e50c590a-176e-48f4-b296-62e818d3e2a7.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Karamellsauce
-
250
g Zucker
lub 250 g brauner Zucker - 200 g Sahne
- 1030 g Wasser
- 1 TL Zitronensaft (siehe Tipp)
- 30 g Butter, kalt, in einem Stück (6 x 4 x 1 cm)
- 1 EL Essig
Parfait und Fertigstellung
- 80 g Erdnüsse, geröstet, gesalzen
- 500 g Sahne
- 5 Eigelb
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 1801 kJ / 430 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Błonnik
- 0.6 g
Alternatywne przepisy
Entenbrust mit Orangen-Zabaglione
2 Std.
Lemon Curd
20min
Sous-vide Apfel
1 Std. 15 Min
Karamell-Pudding
1 Std.
Karamellsauce
1 godz. 30 min
Amarettini-Parfait
5h 50min
Nougat-Marzipan-Eis
11h 20min
Sauce Hollandaise
15 min
Buttermilch-Karamell-Dessert
7 Std.
Klassische Zabaglione
15 min
Vanilleeis mit gesalzenem Karamell
14 Std.
Erdnuss-Karamell-Eis
2h 30min