Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Karamellsauce
-
250
g Zucker
lub 250 g brauner Zucker - 200 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 1030 g Wasser
- 30 g Butter, kalt, in einem Stück (6 x 4 x 1 cm)
- 1 TL Zitronensaft (siehe Tipp)
- 1 EL Essig
Parfait und Fertigstellung
- 80 g Erdnüsse, geröstet, gesalzen
- 500 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 5 Eigelb
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 1801 kJ / 430 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Błonnik
- 0.6 g
Alternatywne przepisy
Karamellsauce
1h 30min
Karamell-Pudding
1h
Vanilleeis mit gesalzenem Karamell
14h
Amarettini-Parfait
5 godz. 50 min
Panna Cotta mit Honigmelone
5sa 15 dk
Bilbao - Goxua
2h 30min
Cremesüppchen mit Kaffeeschaum
45min
Krokant
1h 30min
Gesalzene Karamellsauce mit Schokomousse
3h 25min
Klassische Zabaglione
15min
Walnuss-Krokant
1h 30min
Erdnuss-Karamell-Eis
2h 30min