
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Karamellsauce
-
250
g Zucker
lub 250 g brauner Zucker - 200 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 1030 g Wasser
- 30 g Butter kalt, in einem Stück (6 x 4 x 1 cm)
- 1 TL Zitronensaft (siehe Tipp)
- 1 EL Essig
Parfait und Fertigstellung
- 80 g Erdnüsse, geröstet, gesalzen
- 500 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 5 Eigelb
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 430 kcal / 1801 kJ
- Białko
- 6 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Węglowodany
- 28 g
- Błonnik
- 0.6 g
Alternatywne przepisy
Lemon Curd
20 min
Klassische Zabaglione
15 min
Sauce Hollandaise
15 min
Walnuss-Krokant
1 godz. 30 min
Karamellsauce
1 godz. 30 min
Vanilleeis mit gesalzenem Karamell
14 godz.
Crème brûlée
2 godz. 30 min
Gesalzene Karamellsauce mit Schokomousse
3 godz. 25 min
Salzkaramell-Cheesecakes
2 godz.
Erdnuss-Karamell-Eis
2 godz. 30 min
Kirsch-Krokant-Eistorte mit Schokosplittern
6 godz.
Karamellsauce, salzig
20 min