Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
100
g orzechów, całych, mieszanych prażonych, solonych (np. orzeszków ziemnych lub nerkowców)
lub 100 g migdałów, blanszowanych - 250 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 150 g cukru
- 1 szczypta soli
- 5 jajek, w temp. pokojowej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 200 g mleka
- 150 g groszków czekoladowych
- 100 g białej czekolady, pokrojonej na kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 2207 kJ / 528 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Błonnik
- 2.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ciasto z winogronami i oliwą z oliwek
1h 40min
Ciasto migdałowe z jabłkami
1h 55min
Ciasto czekoladowe z grzańcem
1hod. 20min
Ciasto gruszkowe z orzechami włoskimi
1h 35min
Ciasto z jabłkami
1hod. 20min
Ciasto z kawałkami czekolady
1h
Ciasto makowe
1h
Ciasto bananowe z czekoladą
1h 35min
Ciasto bananowo-kakaowe z orzechami
1hod. 10min
Ciasto pomarańczowe
45 min
Ciasto migdałowe
1h 15min
Ciasto piaskowe z jabłkami
1hod. 10min