
Urządzenia i Akcesoria
Trifle wiśniowe z ciastkami cantuccini
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz. 50 min
4 porcje
Składniki
-
cukru trzcinowego100 g
-
cantuccini150 g
-
mleka250 g
-
budyniu waniliowego, w proszku20 g
-
wiśni, mrożonych, bez pestek uprzednio rozmrożonych200 - 250 g
-
rumu (opcjonalnie)1 łyżkę
-
śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki200 g
-
jogurtu typu greckiego150 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
515.5 kcal /
2158.3 kJ
Białko
9 g
Tłuszcz
24.5 g
Węglowodany
58.3 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
45.8 g
Sód
65.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DESERY
12 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Deser waniliowy z musem truskawkowym
25 min
Maślankowa panna cotta z duszonymi śliwkami
3 godz. 40 min
Pudding migdałowy
30 min
Deser budyniowy z gruszkami i szafranem
2 godz. 30 min
Tiramisu Caffé Latte
1 godz. 30 min
Lodowy deser z brzoskwiniami i kremem z mascarpone
2 godz. 35 min
Serniczki z wiśniami
45 min
Krem śmietankowy z sosem z owoców leśnych
2 godz. 45 min
Panna cotta
3 godz. 15 min
Jeżynowa panna cotta
4 godz. 10 min
Serniczki w słoikach
4 godz.
Brazylijskie banoffee
1 godz. 25 min