Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g cukru trzcinowego
- 150 g cantuccini
- 250 g mleka
- 20 g budyniu waniliowego, w proszku
- 200 - 250 g wiśni, mrożonych, bez pestek, uprzednio rozmrożonych
- 1 łyżkę rumu (opcjonalnie)
- 200 g śmietany, min. 30% tłuszczu, schłodzonej
- 150 g jogurtu typu greckiego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2158.3 kJ / 515.5 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 58.3 g
- Tłuszcz
- 24.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 45.8 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 65.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brazylijskie banoffee
1 Std. 25 Min
Deser waniliowy z musem truskawkowym
25min
Serniczki w słoikach
4h
Panna cotta
3u. 15min
Maślankowa panna cotta z duszonymi śliwkami
3 Std. 40 Min
Deser budyniowy z gruszkami i szafranem
2h 30min
Lodowy deser z brzoskwiniami i kremem z mascarpone
2 godz. 35 min
Panna cotta z orzechów nerkowca z sosem malinowym
2h 30min
Deser kremowy z amaretti i grappą
35min
Jeżynowa panna cotta
4h 10min
Kokosowe miniserniczki
50min
Trifle z rabarbarem
2 godz. 45 min