
Wersje kompatybilne
Brokkoli und Erdäpfel mit Gorgonzola-Sauce
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Wasser
- ½ TL Salz
- 500 g Erdäpfel in Stücken (3-4 cm)
- 600 g Brokkoliröschen
- 460 g Milch
- 30 g Maisstärke
- 150 g Gorgonzola in Stücken
- 50 g Butter in Stücken
-
½
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe
lub ½ Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l) - 1 Prise Muskat, gemahlen
- ¼ TL Pfeffer, gemahlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 418 kcal / 1753 kJ
- Białko
- 15 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Węglowodany
- 33 g
- Błonnik
- 6.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 15 g
- Sód
- 903 mg