Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g Pinienkerne (siehe Tipp)
- 500 g Schwammerl, frisch (z. B. Steinpilze oder Kräuterseitlinge)
- 50 g Hartkäse (z. B. Parmesan oder Montello), in Stücken
- 80 g Olivenöl
- 1 - 1 ½ Knoblauchzehen, halbiert
- 35 - 40 g Salbeiblätter, frisch
- 10 - 15 g Minzeblättchen, frisch
- 20 - 25 g Petersilienblätter, frisch
- ¾ TL Salz
- 60 g Schalotten, halbiert
- 100 g Weißwein
- ½ TL Pfeffer, frisch gemahlen
- 500 g Tagliatelle
- Pfeffer, frisch gemahlen zur Dekoration
- frische Kräuter, gehackt, zur Dekoration
- Hartkäse, in Splittern
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3327 kJ / 794 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 90 g
- Tłuszcz
- 34 g
- Błonnik
- 11 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dinkelrisotto mit Eierschwammerl
30 min
Tagliatelle mit Schwammerlragout und Salbeipesto
45 min
Rotwein-Pilz-Risotto
35 min
Pilzragout mit Fisolen
1h
Marillenkuchen
1h 30min
Topfenspinatknödel mit RUPP Feinster Streich Blauschimmelkäse
50min
Schwammerlgulasch mit Serviettenknödel
1h
Schwammerlragout mit Semmelknödeln
1h
Eierschwammerl à la creme mit Semmelknödel
1h
Frittaten
30 min
Schnittlauchsauce
10min
Tafelspitz mit Semmelkren
1h 20min