Wersje kompatybilne
Gemüse-Kichererbsen-Eintopf (XXL)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1600 g Kichererbsen aus der Dose, abgetropft
-
300
g Frankfurter Würstel, in Scheiben (5 mm)
lub 300 g vegetarische Würstel, in Scheiben (5 mm) - 250 g Lauch, nur weiße Teile, in Ringen
- 300 g Karotten, in Stücken
- 2 Knoblauchzehen
- 50 g Olivenöl
- 1600 g Wasser
- 400 g Erdäpfel, in mundgerechten Stücken
- 2 Lorbeerblatt, getrocknet
-
4
TL Paprikapulver, rosenscharf
lub 4 TL Paprikapulver, edelsüß -
4
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe
lub 4 Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l) - 2 - 4 Prisen Kreuzkümmel, gemahlen
- 1 - 2 TL Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1531 kJ / 366 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 7.9 g
- Sód
- 519 mg
Alternatywne przepisy
Pannonische Krautsuppe (vegetarisch)
1 godz.
Kichererbsen-Gemüse-Curry mit RUPP Gouda
45 min
Tomatencremesuppe (XXL)
40 min
Linseneintopf (XXL)
4 Std.
Bohneneintopf mit Gerste
40 min
Indisches Gemüsecurry
50 min
Currypaste mit frischem Kurkuma
40 min
Slow Cooking Wurzelgemüsetopf
3 godz. 15 min
Gemüseeintopf mit Schwarzaugenbohnen
2hod. 10min
Pannonische Bohnensuppe
50 min
Erfrischender Bohneneintopf
25 min
Curry-Kürbissuppe mit Karottenstroh
40 min