Wersje kompatybilne
Palatschinken mit Maroni und Buchweizen (glutenfrei)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 210 - 220 g Milch
- 60 g Buchweizen-Mehl
- 120 g Maroni, gegart, geschält
- 2 Eier (Größe M)
- 1 TL Vanillezucker, für eine Variante mit süßer Fülle (opcjonalnie)
- 1 Prise Salz
-
Butterschmalz zum Backen
lub Öl zum Backen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 526 kJ / 126 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 72 mg
Alternatywne przepisy
Hirseknödel mit Spinat auf Tomatenragout (glutenfrei)
1h 20min
Topfenauflauf mit Äpfeln und Honig
1h 20min
Buchweizenblinis (glutenfrei)
1h 25min
Ruck-Zuck Menü: Zucchinicremesuppe, warmer Gemüsesalat
35min
Palatschinken aus Haferflocken (glutenfrei)
45min
Kürbisbuchteln mit Kimchi
2h 10min
Buchweizenstrudel mit Sauerkraut und Kürbis (glutenfrei)
1h 10min
Kürbisnocken (glutenfrei)
50min
Vegane Entenbrust mit Maroniknödeln und Apfelrotkraut (vegan)
8 godz. 45 min
Maronicreme
15min
Vollkornkekse
1h 5min
Maronikekse (glutenfrei)
2h 50min