Osłona noża miksującego jest potrzebna.

Aby przygotować ten przepis, potrzebna jest osłona noża miksującego. Dowiedz się więcej

Gnocchi ripieni piccanti con salsa di pomodoro
TM6 TM5

Gnocchi ripieni piccanti con salsa di pomodoro

4.5 (2 oceny)

Składniki

Gnocchi

  • 100 g di Parmigiano reggiano, a pezzi
  • 1000 g di acqua
  • 500 g di patate farinose, non sbucciate, pulite
  • 300 g di farina tipo 00
  • 1 uovo
  • 1 cucchiaino di sale

Ripieno

  • 2 - 3 spicchi di aglio
  • 1 - 2 pizzichi di peperoncino piccante in polvere
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 100 g di pangrattato
  • 10 - 12 filetti di acciuga sott'olio, sgocciolati, a pezzi

Salsa di pomodoro

  • 100 g di porri a pezzi (2-3 cm)
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 500 g di polpa di pomodoro a pezzi
  • 1 - 2 pizzichi di zucchero
  • 2 cucchiaini di sale
  • 10 g di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
  • 1 mozzarella a cubetti (1 cm)

Terminare la preparazione

  • foglie di basilico fresche, per servire

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
3701 kJ / 884 kcal
Białko
32 g
Węglowodany
105 g
Tłuszcz
35 g
Tłuszcz nasycony
13 g
Błonnik
9.1 g
Sód
2300 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy