Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g de cilantro fresco
- 200 g de cebolla en cuartos
- 2 dientes de ajo
- 30 g de aceite
-
250
g de costillas de cerdo frescas (en trozos de 4 cm)
lub 250 g de costillas de cerdo adobadas (en trozos de 4 cm) - 1 ½ cucharaditas de sal
- 800 g de habas congeladas
- 50 g de vino blanco
- 450 g de agua
- 1 hoja de laurel seca
- 1 - 2 pimientas de Cayena secas enteras (opcjonalnie)
- 1 cucharadita de pimentón ahumado
- 1 morcilla de cebolla (farinheira)
- 1 chorizo
- 1 morcilla de hígado (cacholeira)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1761 kJ / 421 kcal
- Białko
- 22.8 g
- Węglowodany
- 13.7 g
- Tłuszcz
- 30.6 g
- Błonnik
- 9.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Alcachofas con habitas al azafrán
50min
Garbanzos a la catalana
35min
Conejo con salsa de almendras y patatas al vapor
1 Std.
Fideos con costilla y salchichas
50min
Trinxat de col
1 Std. 15 Min
Guiso de sepia con patatas
1 Std.
Albóndigas con sepia
1 Std. 20 Min
Coca de Sant Joan
1 Std.
Fideos con alcachofas
45min
Escudella i carn d'olla
1 Std. 30 Min
Manitas de cerdo guisadas en salsa (Cocción lenta)
17óra
Panellets
10sa 30 dk