Selva negra in a jar

Selva negra in a jar

4.8 8 rating
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
8 tarros

Składniki

Bizcocho plancha de chocolate
  • 100 g de harina de repostería
  • 40 g de cacao puro en polvo
  • 2 cucharaditas de polvo de hornear
  • 1 cucharadita de azúcar vainillado
  • 1 pellizco de sal
  • 4 huevos
  • 150 g de azúcar
  • 100 g de mantequilla a temperatura ambiente
  • 40 g de kirsch
Nata montada
  • 500 - 600 g de nata (35% de grasa) muy fría
  • 50 g de azúcar glas
Montaje
  • 1 tarro de cerezas oscuras en almíbar (600-700 g)
  • 100 g de kirsch
  • 50 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en virutas
  • 8 cerezas (opcjonalnie) deshuesadas

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 tarro

Sód 242.3 mg
Białko 7.7 g
Kalorie 3610 kJ / 863 kcal
Tłuszcz 41.8 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 24.8 g
Węglowodany 113 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...