Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bizcocho plancha de chocolate
- 100 g de harina de repostería
- 40 g de cacao puro en polvo
- 2 cucharaditas de levadura química en polvo
- 1 cucharadita de azúcar vainillado
- 1 pellizco de sal
- 4 huevos
- 150 g de azúcar
- 100 g de mantequilla a temperatura ambiente
- 40 g de kirsch
Nata montada
- 500 - 600 g de nata (35% de grasa) muy fría
- 50 g de azúcar glas
Montaje
- 1 tarro de cerezas oscuras en almíbar (600-700 g)
- 100 g de kirsch
- 50 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en virutas
- 8 cerezas deshuesadas (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 tarro
- Kalorie
- 3610 kJ / 863 kcal
- Białko
- 7.7 g
- Węglowodany
- 113 g
- Tłuszcz
- 41.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 24.8 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 242.3 mg
Alternatywne przepisy
Cheesecake de naranja sin horno
2h
Tartaletas de plátano al caramelo
1h 30min
Trufas de tiramisú
45min
Karaoke cóctel
10min
Toffees salados con almendra
1h 45min
Charlota de chocolate blanco con fruta fresca
5h
Charlota de chocolate con fresas y frutos rojos
4u. 45min
Vasitos de tarta de sidra
3 Std.
Príncipe Alberto (Islas Canarias)
15min
Tarta a las tres leches
12h 45min
Postre dos chocolates y avellanas
3 Std. 30 Min
Flan de licor de café
5h 15 min