Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bizcocho plancha de chocolate
- 100 g de harina de repostería
- 40 g de cacao puro en polvo
- 2 cucharaditas de levadura química en polvo
- 1 cucharadita de azúcar vainillado
- 1 pellizco de sal
- 4 huevos
- 150 g de azúcar
- 100 g de mantequilla a temperatura ambiente
- 40 g de kirsch
Nata montada
- 500 - 600 g de nata (35% de grasa) muy fría
- 50 g de azúcar glas
Montaje
- 1 tarro de cerezas oscuras en almíbar (600-700 g)
- 100 g de kirsch
- 50 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en virutas
- 8 cerezas deshuesadas (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 tarro
- Kalorie
- 3610 kJ / 863 kcal
- Białko
- 7.7 g
- Węglowodany
- 113 g
- Tłuszcz
- 41.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 24.8 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 242.3 mg
Alternatywne przepisy
Mousse de chocolate y caramelo salado
1h 45 min
Candy corn pudding
1 godz. 50 min
Postre red velvet para dos
35 Min
Cúpula crujiente de chocolate blanco con mousse de frutos rojos y corazón de fresa
7u. 25min
Cañas de nata
30 min
Petisús (éclairs)
1 godz. 50 min
Goxua (País Vasco)
1h 35min
Tarta de primavera
10 godz.
Cheesecake con praliné de almendras
4 Std.
Cheesecake de natillas y merengue
1h 30 min
Postre en capas de bizcochos al caramelo
2h 30 min
Vasitos de tiramisú para dos
3h 10min