Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g de pasas sin semillas
- 30 g de ron
- 180 g de agua fría
- 50 g de leche fría
- 15 g de levadura prensada fresca
- 40 g de azúcar
- 450 g de harina de fuerza
- 50 g de sémola de trigo duro fina
- 2 huevos
- 1 cucharadita de sal (5 g)
- 1 cucharadita de aceite
- 1 yema de huevo
- 1 cucharada de nata
- 2 - 3 cucharadas de almendra laminada
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1116 kJ / 266 kcal
- Białko
- 8.6 g
- Węglowodany
- 44.7 g
- Tłuszcz
- 4.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Sód
- 251.5 mg
Alternatywne przepisy
Trenza de membrillo y queso
2 Std.
Bollos de pan de batata
3 Std.
Bollitos de manzana y pasas
2 Std. 30 Min
Bizcocho con dulce de membrillo
40 Min
Trenza de leche
2 Std. 30 Min
Hogaza de centeno y espelta con suero de leche
17h
Empanada de bacalao con pasas (sin levadura)
1 Std. 50 Min
Pan de trigo, centeno y maíz
3 Std.
Pan de molde con masa madre
16 Std. 45 Min
Pan de trigo con masa madre
15h
Roscas de limón y anís de Ribeira
2 Std. 30 Min
Panecillos de leche
4 Std. 30 Min