Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g de pasas sin semillas
- 30 g de ron
- 180 g de agua fría
- 50 g de leche fría
- 15 g de levadura prensada fresca
- 40 g de azúcar
- 450 g de harina de fuerza
- 50 g de sémola de trigo duro fina
- 2 huevos
- 1 cucharadita de sal (5 g)
- 1 cucharadita de aceite
- 1 yema de huevo
- 1 cucharada de nata
- 2 - 3 cucharadas de almendra laminada
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1116 kJ / 266 kcal
- Białko
- 8.6 g
- Węglowodany
- 44.7 g
- Tłuszcz
- 4.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Sód
- 251.5 mg
Alternatywne przepisy
Pan retorcido con masa madre
16 godz.
Pan gallego con masa madre
15 Std. 30 Min
Pan de croissant
6 godz. 30 min
Trenza de leche
2h 30min
Bollos con salsa de ciruela
2u.
Marañuelas de Avilés
3h 15min
Pan a la plancha, brocheta de cordero lechal con verduras y salsa de queso
9h 15min
Rosquillas listas y tontas (Madrid)
1h 15min
Panecillos fritos jamaicanos (Jamaican festival)
1h 10min
Pan rústico suizo (larga fermentación)
25sa 20 dk
Pan de caja
2h 15min
Berlinesas rellenas de crema
4h 20 min