Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 12 pork sausages
- 3 garlic cloves
- 200 g onions, quartered
- 30 g olive oil, plus extra for greasing
- 150 g smoked bacon, cut in pieces (5 cm)
- 100 g red wine
- 400 g tinned chopped tomatoes
- 300 g boiling water
-
1
beef stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub 1 heaped tsp beef stock paste, homemade - 1 Tbsp dark brown muscovado sugar
- 2 Tbsp tomato purée
- 2 Tbsp Worcestershire sauce
- 3 - 4 sprigs fresh thyme, leaves only, to taste
- 1 tsp dried mixed herbs
- ½ tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 480 g tinned cannellini beans, rinsed, drained (2 x 400 g tins)
- fresh parsley leaves, for garnishing (opcjonalnie)
- crusty bread, for serving
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1844.5 kJ / 440.9 kcal
- Białko
- 18.2 g
- Węglowodany
- 27.9 g
- Tłuszcz
- 27.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.9 g
- Błonnik
- 5.5 g
- Sód
- 1169.5 mg
Alternatywne przepisy
Chilli Con Carne
35 min
Ham Hock Potato Bake
35 min
Chicken and Chorizo Hotpot
45min
Tuna Pasta Bake
1h
Beef, Ale and Dumpling Stew
1 Std. 55 Min
Beef and Bean Enchiladas
40 min
Broccoli and Ham Pasta Bake
1h 10min
Cottage Pie with Colcannon Mash
1hod. 50min
Creamy Chicken and Chorizo Pasta
30min
Chicken and Chorizo Filo Pie
2h
Chicken and Leek Pie
1h 20 min
Toad in the Hole
1h