Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa de brioche
- 150 g de mantequilla fría en trozos
- 230 g de leche
- 15 g de levadura prensada fresca desmenuzada
- 1 huevo
- 500 g de harina de fuerza
- 150 g de azúcar
- 5 g de sal
Crema pastelera
- 500 g de leche
- 70 g de azúcar
- 60 g de harina de repostería
- 2 huevos
- 2 yemas de huevo
- 1 cucharadita de vainilla líquida
Montaje y baño de chocolate
- 1 huevo batido
- 350 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en trozos
- 140 g de agua
- 50 g de chocolate blanco
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 4859 kJ / 1162 kcal
- Białko
- 24.2 g
- Węglowodany
- 139.9 g
- Tłuszcz
- 56.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 31.4 g
- Błonnik
- 10.5 g
- Sód
- 461.7 mg
Alternatywne przepisy
Panecillos de patata
15h
Brazo helado de chocolate
7 Std.
Pan rústico suizo (larga fermentación)
25j 20 menit
Miniconchas de almendra
40 min
Rosquillas listas y tontas (Madrid)
1 Std. 15 Min
Bizcocho al caramelo
3sa
Flores de carnaval
40 min
Baklava cheesecake
10hod. 30min
Cuernos de brioche
2j 30 menit
Torrijas con crema pastelera tostada
40 min
Tortas de Alcázar
40 min
Tarta de la abuela
4j 30 menit