Postre Peñasanta (Principado de Asturias)

Postre Peñasanta (Principado de Asturias)

3.9 7 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 6 godz. 30 min
8 raciones

Składniki

Natillas de avellanas
  • 50 g de avellanas
  • 500 g de leche
  • 3 huevos
  • 100 g de azúcar
  • 30 g de maicena
Bizcocho plancha
  • 4 huevos
  • 100 - 120 g de azúcar
  • 1 cucharadita de azúcar vainillado
    1 cucharadita de vainilla líquida
  • 120 g de harina de repostería
  • 1 pellizco de sal (opcjonalnie)
Merengue
  • 2 claras de huevo
  • 200 g de azúcar
  • 50 g de agua
Montaje
  • 8 cucharadas de licor de avellanas

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 435 kcal / 182 kJ
Białko 11.8 g
Tłuszcz 12 g
Węglowodany 68.9 g
Błonnik 1.1 g
Tłuszcz nasycony 3.2 g
Sód 205 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...