Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Natillas de avellanas
- 50 g de avellanas
- 500 g de leche
- 3 huevos
- 100 g de azúcar
- 30 g de maicena
Bizcocho plancha
- 4 huevos
- 100 - 120 g de azúcar
-
1
cucharadita de azúcar vainillado
lub 1 cucharadita de vainilla líquida - 120 g de harina de repostería
- 1 pellizco de sal (opcjonalnie)
Merengue
- 2 claras de huevo
- 200 g de azúcar
- 50 g de agua
Montaje
- 8 cucharadas de licor de avellanas
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 182 kJ / 435 kcal
- Białko
- 11.8 g
- Węglowodany
- 68.9 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.2 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 205 mg
Alternatywne przepisy
Postre cuatro capas
4h 10min
Vacherin glacé de melocotón (Tarta helada) - Francia
4 Std. 30 Min
Savarin rápido al ron
1 Std. 30 Min
Tiramisú de caramelo
3h 30min
Tarta de requesón y fresas
6h 20 min
Cheesecake de natillas y merengue
1 Std. 30 Min
Flan tres leches
2 Std. 30 Min
Tarta de moka
1 Std. 30 Min
Tarta de piña al revés
40min
Tarta a las tres leches
12 godz. 45 min
Brazo gitano relleno de crema pastelera y dulce de leche
2 Std. 35 Min
Flan de nata y vainilla
5 Std. 50 Min