Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g de ciruelas frescas sin hueso, en trozos (aprox. 2 cm)
- 100 g de azúcar
- 2 cucharaditas de canela molida (opcjonalnie)
- 250 g de leche
- 80 g de mantequilla a temperatura ambiente, en trozos
- 1 cucharada de azúcar vainillado
- 20 g de levadura prensada fresca
- 500 g de harina de trigo
- 1 huevo
- 1 pellizco de sal
- 2 cucharadas de azúcar perla
- 80 g pasta de almendras en trozos (aprox. 1cm)
- 10 g de mantequilla fundida
- 50 g de agua
- 2 cucharaditas de maicena
- 1 cucharada de azúcar glas
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1328 kJ / 317 kcal
- Białko
- 7.1 g
- Węglowodany
- 51.4 g
- Tłuszcz
- 9.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.7 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Sód
- 32 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bizcocho tierno con naranjas en almíbar
2h 30min
Torrijas con leche condensada al vapor
1 Std. 20 Min
Brioche rápido
1 Std. 50 Min
Pastel de Chocolate
3h
Bundt cake de chocolate y mantequilla de cacahuete
Brak ocen
Parfait de Chai latte
15 Std. 5 Min
Tomates con cebolla marinados
25 Std.
Café Dalgona
5min
Pan de caja
2 godz. 15 min
Bizcocho con dulce de membrillo
40 min
Jalea de manzana
4 Std.
Bizcocho de aceite de oliva
40 min