Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de beurre, coupé en morceaux, et un peu pour la poêle
- 600 g de lait
- 250 g de farine de blé complet
- 4 œufs
- 1 c. à café de sel, et 1 pincée
- ½ bouquet d'aneth frais, équeuté
- 300 g de fromage à tartiner
- 20 g de miel (opcjonalnie)
-
2
c. à café de sauce raifort
lub 2 c. à café de moutarde à l'ancienne - 200 g de saumon fumé, en tranches
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1788.9 kJ / 427.6 kcal
- Białko
- 18.8 g
- Węglowodany
- 29.6 g
- Tłuszcz
- 25.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.1 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 908.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crêpe Belle-Hélène
40min
Roulés de crêpe au haddock fumé et tartare de wakamé
35min
Pizza quatre saisons au chèvre
1u. 45min
Crêpes salées sans gluten aux fruits de mer
1h
Pizza Margherita
2j 10 menit
Buns jambon-fromage, carottes râpées aux pommes
3h 50 min
Crêpes sucrées ou salées
40min
Croque-monsieur aux champignons
2j 10 menit
Lasagnes à la béchamel au camembert
1h
Pitas aux céréales avec légumes et houmous pour booster la peau
1u. 45min
Pizza quatre fromages
1u. 45min
Pizza au saumon fumé
1h 35 min